El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que el diputat de JxCat, Jordi Sànchez, i el conseller Jordi Turull estan "determinats a seguir" la vaga de fam que van començar aquest dissabte, segons li han transmès durant la visita que els ha fet aquest dilluns a la presó de Lledoners.

En unes declaracions als mitjans en sortir de la presó, Torra ha assenyalat que "des de la presó i de manera no-violenta i pacífica, és un arma perquè tothom s'assabenti" de la seva situació, i ha animat els ciutadans a fer d'altaveus de la seva situació.

En aquest sentit, tots dos agraeixen "els milers i milers de ciutadans que han expressat la seva solidaritat amb aquest gest de valentia", i ha desitjat que de manera no-violenta siguin capaços de posar aquesta injustícia en el centre del debat, en paraules seves.

A més, Torra ha dit que tots dos volen agrair "el tracte del tot correcte" del personal de la presó, des de la directora als serveis mèdics.

"Tribunals polítics"

El president català ha lamentat que el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional segueixin actuant de manera injusta i contrària a la seva pròpia doctrina, en paraules seves, perquè són "tribunals polítics".

"Estan deixant de costat la Justícia en majúscules i les seves pròpies sentències i doctrines, a les quals s'haurien d'atenir", ha postil·lat.