El president Quim Torra, un dels espiats amb el programa Pegasus, s'ha mostrat rotund contra el president espanyol, Pedro Sánchez, per la seva defensa del diàleg mentre alhora s'espia els polítics catalans. Torra ha lamentat també la fotografia de normalitat institucional que s'ha fet a l'hotel W de Barcelona, on ha participat el president Pere Aragonès, coincidint amb les jornades del Cercle d'Economia. "Quina brutal humiliació aquestes paraules per a tots els catalans; quin greu aquesta fotografia, com si aquí no passés res", ha indicat Torra.

El president espanyol s'ha limitat a expressar el seu "respecte i consideració" cap a la societat catalana i les seves institucions així com la seva "ferma voluntat de continuar avançant en el diàleg, la negociació i l'acord", com si realment hi hagués hagut algun progrés en aquest camp. Ha ventilat la qüestió amb una genèrica apel·lació a què "no hi ha propòsit més noble per a qualsevol responsable polític que construir convivència" per tal que els ciutadans, "en un moment tan especial i tan complex, visquin en una societat sense fractures". I aquí ha quedat tot. Posteriorment des de la Moncloa s'ha explicat que els dos dirigents polítics han acordat concertar una trobada. Però, això serà un altre dia.

La intervenció de Sánchez davant del Cercle d'Economia just l'endemà que el CNI reconegués que havia espiat Aragonès, i l'entorn del president Carles Puigdemont, havia aixecat la màxima expectació de l'auditori. Conscient d'això, el mandatari espanyol ha començat les seves paraules expressant el que ha descrit com una "declaració de principis": manifestant el seu "profund respecte per Catalunya". Però no ha anat més enllà. Aragonès l'havia rebut moments abans a les portes de la jornada amb posat seriós i li ha advertit que la situació és "molt greu". I això no obstant, amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, asseguda a la primera fila, Sánchez ha optat per obviar el tema que manté sota zero les relacions amb el Govern català. 

Mentrestant, més d'una vintena de persones investigades i víctimes del CatalanGate s'han manifestat davant de l'hotel W. Entre elles, s'ha vist els diputats d'ERC Ernest Maragall i Meritxell Serret; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i els diputats Josep Rius i Albert Batet; i de la CUP hi havia els diputats Carles Riera i Eulàlia Reguant. Per part de les plataformes socials, hi havia Sònia Urpí de l'ANC i el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich. Tots ells s'han plantat a prop de l'edifici on ha tingut lloc la trobada econòmica, i han mostrat cartells amb els missatges "Democràcia sota vigilància" i "Espanya ens està espiant", en anglès.