El president de la Generalitat, Quim Torra, està "disposat" a reunir-se personalment "quan sigui oportú i necessari" amb el col·lectiu dels taxis per trobar una sortida al conflicte amb les VTC. Des de Brussel·les, Torra ha dit que "confia" que la reunió que mantindrà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, dimarts sigui "decisiva" i ha apel·lat a la "responsabilitat".

"En les vagues de funcionaris sempre hem pogut resoldre-ho parlant i sobre aquests principis hem de construir una solució", ha afegit el president, que ha citat com a precedent les negociacions amb els metges i els funcionaris.

Segons Torra, la proposta plantejada fins ara per Calvet, que preveu que els vehicles amb llicència VTC s'hagin de reservar amb un mínim de 15 minuts d'antelació, té el "suport" de tot el Govern. Amb tot, ha insistit que el Govern anirà a la reunió "amb la intenció de resoldre les posicions que en aquests moments estan enfrontades".

Per altra banda, ha assegurat que durant tot el cap de setmana ha estat informat "al minut" del que passava a Catalunya per part de Calvet i del conseller de l'Interior, Miquel Buch. Torra ha fet aquestes declaracions des de la capital europea, on aquest dilluns es reuneix amb el grup parlamentari de JxCat i el president Carles Puigdemont.