Per al·lusions, el president Torra ha contestat a l'alcaldessa de l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau. Si aquest matí, a través de Ràdio 4, Colau el definia com un president que "no pot liderar el diàleg ni la cohesió perquè ignora tots els catalans que no són independentistes", ha estat el mateix Torra qui li ha recordat que "lliçons de diàleg, ni una". A través de Twitter ha ampliat la seva argumentació: "Benvolguda, sou alcaldessa amb els vots del senyor Manuel Valls i del PSC. I, per cert, us recordo que el vostre partit governa a Madrid: per què ignoreu els presos polítics a les presons? Per què ignoreu tots els catalans independentistes?".

Les preguntes que envia Torra a Colau les fa en el marc d'una taula de diàleg aturada pel coronavirus i un posicionament no favorable a la llibertat dels polítics i líders independentistes empresonats per part del govern de Pedro Sánchez, en coalició amb la formació de l'alcaldessa, Unidas Podemos. Colau ha reiterat aquest matí "que troba injusta" la situació dels presos polítics però no ha criticat la gestió del govern espanyol ni ha emprès cap acció pública més enllà de les seves declaracions.

El joc de retrets entre la representativitat del conjunt de la ciutadania l'ha iniciat l'alcaldessa per començar a preparar el terreny de cara a unes futures eleccions. S'ha desmarcat de Torra, però no del seu soci de govern, Esquerra. Colau considera que els republicans han d'escollir "entre independentisme o polítiques socials" i tot i que no vol sentir parlar de "tripartits", sí que li sedueix la idea de "govern de polítiques progressistes".

Torra lamenta que l'alcaldessa de la capital barcelonina s'oblidi de representar els independentistes. L'exemple que dona és la seva darrera investidura al consistori. Malgrat no guanyar amb vots i disputar un cos a cos fins al final amb el candidat Ernest Maragall (ERC), Colau va acceptar els vots de Manuel Valls, que es va presentar per Ciutadans, i del PSC, amb qui governa. Dos partits no independentistes i Valls, representant un partit que ella mateixa considera no progressista.