El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat en una piulada que es querellarà contra l'exministre de Defensa socialista José Bono. El president català ha indicat que Bono va afirmar, en declaracions a la Sexta, que Torra "era a prop de plantejaments nazis".

El cap de l'executiu català ha demanat al seu equip d'advocats que preparin la querella corresponent contra el que ell qualifica que és "un insult intolerable que cap demòcrata no pot deixar passar ni banalitzar".

En l'entrevista televisiva, l'exdirigent socialista va dir, referint-se a Torra, que "Aquest senyor no està bé!", i va afegir que "està més a prop de plantejaments nazis que de plantejaments democràtics". Bono va assegurar que "cal acostar-se a parlar amb Torra, però sabent que no ha cedit en res i que probablement és un rebel".

El mes de maig passat, l'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra també va acusar Torra de "nazi". Guerra va fer aquesta afirmació en una entrevista al programa Hoy por hoy de la Cadena Ser, quan va lamentar que hi hagués un president de la Generalitat "supremacista" i que la societat s'ho prengui amb "naturalitat". 

El president de la Generalitat, igual que farà amb José Bono, també va anunciar una querella contra Guerra després de demanar-li que "retirés immediatament aquest insult intolerable i menyspreable" i que mai no tornés "a fer-lo servir contra mi o contra cap demòcrata".