El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns que presentarà una queixa als grups del Parlament Europeu per haver autoritzat que el partit d'ultradreta Vox faci una conferència sobre Catalunya a l'Eurocambra aquest dimecres.

Torra considera una "vergonya" i "indigne" que l'Eurocambra doni accés al "feixisme". Ho ha dit a Bellaguarda (Garrigues) on el president del Govern català ha inaugurat una plaça batejada amb el nom d'1 d'octubre. Torra també ha respost a l'exsecretari d'estat de Seguretat, José Antonio Nieto, que l'única violència que hi va haver l'1-O va ser la de la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

TORRA ACN

El president de la Generalitat no entén que el Parlament Europeu permeti entrar un partit "feixista i xenòfob", amb polítics "demòcrates", i més quan, ha dit, "estem patint la repressió" ja que al president a l'exili Carles Puigdemont i al mateix Torra no se'ls va autoritzar la conferència que volien fer al mateix parlament.

Hores després, el president Puigdemont ha aparegut per sorpresa al Parlament Europeu juntament amb els altres membres exiliats del seu Govern per inaugurar una exposició sobre la llengua catalana.