Ni acceptaran cap "judici injust" ni "cap sentència que castigui bona gent que volem lliure". Clar i català, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut fer saber a la justícia espanyola que "no acceptarem sentències d'escarment ni cap sentència que no sigui l'arxivament d'una causa injusta i això ho vull dir amb tota solemnitat i amb tota fermesa", així com que "no acceptarem un judici injust, ni que aquesta causa farsa continuï endavant".

Torra, que ho ha dit en una caminada per la llibertat dels presos polítics a Josa de Cadí, ha demanat a la ciutadania de Catalunya "que passi aquests dies amb la família i gaudeixin, però que no oblidin els presos polítics" per, així, "recordar la indecència que siguin a la presó".

A parer seu, "no es tracta de no obrir més causes judicials, sinó de tancar i arxivar les farses judicials que ens han portat on som" i, precisament per això, ha demanat a l'estat espanyol que "recapaciti" perquè, ha lamentat, "és inconcebible que a Espanya encara segueixin a la presó".

Els presos, punt central

De fet, Torra té clar que "aquest ha de ser el punt central del debat dels propers mesos" perquè "és impossible que els nostres presos polítics tinguin un judici just a Espanya i no ho tolerarem".

Justament en aquest sentit, ha volgut posar en relleu que "com a president de Catalunya no puc tolerar que polítics catalans, demòcrates i honestos que senzillament van donar la veu al poble siguin condemnats per tribunals espanyols on hem vist que hi ha de tot excepte justícia".

La caminada per Josa de Cadí culmina amb un dinar popular en homenatge al conseller Jordi Turull ja que el lloc, tal com ha recordat el president de la Generalitat, "és un indret molt estimat per la família Turull". A més, el recorregut s'ha fet pel Camí dels Bons Homes, cosa que, ha subratllat, "té sentit perquè són bons homes els que ens han portat fins aquí i ens van permetre votar".