El president de la Generalitat, Quim Torra, fa dies que demana el confinament total de Catalunya i el tancament de les fronteres per fer front a la pandèmia de coronavirus. Divendres passat va demanar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que permetés el confinament de Catalunya per evitar que continués l'expansió de la malaltia, però la resposta del govern espanyol va ser que "el virus no entén de territoris", i va descartar fer diferències entre comunitats a més de negar-se a tancar les fronteres.

Menys de 48 hores després, el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha decidit tancar la frontera terrestre d'Espanya, una mesura que diversos països de l'entorn ja havien pres. De moment, només afecta la frontera terrestre, però no es descarta que s'ampliï a la marítima i aèria. Una demanda que també ha fet el president Torra, que veu la mesura insuficient i retreu a l'executiu espanyol que vagi "tard". 

"Anem massa dies tard, però mirem endavant, calia tancar la frontera. I tanmateix, continua essent necessari tancar Aeroports, Ports i Trens d’Alta Velocitat i sobretot que el govern espanyol aprovi el Pla de Confinament que ha presentat la Generalitat. No podem perdre ni un minut més", ha apuntat.