El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat a través d'un comunicat "pressions insostenibles i incompatibles amb l'ordenament jurídic i, especialment, amb el Codi Penal" contra el president del Parlament, Roger Torrent, i contra altres membres de la Cambra perquè facin efectiva la seva inhabilitació com a diputat després que el Suprem hagi avalat la decisió en aquest sentit de la Junta Electoral Central.

Quan la JEC va comunicar que s'havia d'executar la inhabilitació del president com a diputat, el president del Parlament va insistir que Torra mantindria l'escó. Això no obstant, ara ha estat el Suprem qui ha avalat la decisió de la JEC i la decisió final ha quedat de nou en mans de Torrent. També les pressions s'han concentrat en el president de la Cambra i en la Mesa. D'aquí el comunicat de Torra.

"Hem de recordar que aquell qui, sense estar autoritzat legítimament, obligui un altre a realitzar el que no vol, sigui just o injust, estarà incorrent en un presumpte delicte de coaccions", ha denunciat l'executiu a més d'advertir que el Govern no renunciarà a exercir accions legals.

El Govern recorda a través de la nota que "el president compta amb tota la legitimitat democràtica per exercir el càrrec per al qual va ser escollit" i atribueix a ignorància i intents de coaccions al Parlament la pretensió d'atribuir-li un delicte d'usurpació de funcions públiques. 

El Govern insisteix que la condició de diputat només pot ser revocada, en cas de sentència ferma, pel mateix Parlament i que la voluntat de la JEC, com a òrgan administratiu, de prendre aquesta decisió, és "una anomalia democràtica que genera un conflicte institucional que excedeix l'àmbit del Parlament".