El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat d'”indecència” les declaracions del ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, que aquest dijous al Congrés va considerar que si els polítics independentistes estan en presó preventiva és potser perquè Carles Puigdemont i una part del seu govern van exiliar-se a Brussel·les.

“És difícil treballar tant i tan a fons contra el diàleg, com fa el senyor Borrell”, ha afirmat Torra a Twitter. “Aquestes declaracions són una indecència. L’única justícia l’hem hagut d’anar a buscar fora d’Espanya. Que l’Estat mantingui els presos polítics a la presó és, senzillament, un acte de venjança”, ha afegit.

Josep Borrell va atribuir aquest dijous a l'exili de Carles Puigdemont i part del seu equip de govern a Brussel·les el fet que una altra part de l'executiu independentista estigui en presó preventiva. Borrell ho va dir durant una compareixença a la comissió del Congrés, on va opinar que "probablement, el major obstacle perquè el jutge hagi pres una decisió molt ferma hagi estat el fet que el senyor Puigdemont i altres hagin deixat penjats els col·legues fugint".

En aquest mateix sentit va afegir que "el risc de fuga augmenta si altres l'han practicat". Amb tot, Borrell va reiterar, com ja ho va fer en una entrevista a la BBC, que a títol personal preferiria que els presos polítics no estiguessin en presó preventiva.