La Generalitat farà costat davant dels tribunals als votants de l'1-O imputats per la Fiscalia per haver-se resistit o obstaculitzat l'acció de la policia l'1-O a l'Escola Pau Claris, però també a "qualsevol ciutadà" que es trobi en aquesta situació, segons ha explicat el president, Quim Torra, durant l'acte de presentació del llibre de l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas sobre el juidici de l'1-O.

"És increïble que ens puguem trobar en aquesta situació", ha denunciat el president, per anunciar tot seguit que la Generalitat serà "acusació particular en aquest procés" que es va obrir arran de la denúncia dels votants per la violència policial. Els agents de la policia espanyola s'han defensat de les acusacions demanant la imputació dels votants que els van denunciar i la Fiscalia ha fet costat a la petició.

"No podem tolerar-ho de cap de les maneres", ha advertit Torra.

Cuevillas, que avui ha presentat el llibre 1 judici (polític) i 1000 preguntes, ha explicat que els ciutadans imputats es van personar com a acusació contra els policies que els van provocar lesions i que els agents han aplicat l'estratègia que "la millor defensa és un bon atac".

De la seva banda, l'advocada Magda Oranich, que també ha participat en la presentació, ha advertit que "busquen votants i a aquests els tenen amb noms i cognoms".