El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que la presència del rei Felip VI a l'acte del primer aniversari dels atemptats del 17 d'agost, no impedirà que ell també assisteixi a l'acte. "No l'hem convidat i no assistirem a cap acte que convoqui la Casa Reial, però evidentment en qualsevol acte que es faci a Catalunya el president de la Generalitat hi serà". Així doncs, Torra coincidirà amb el Rei i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

"Els catalans no tenim rei. Encara estem exigint i esperant disculpes del Rei pel discurs del 3 d'octubre, en el que va donar cobertura a la violència que es va exercir contra ciutadans innocents que exercien el seu dret a vot", ha sentenciat.

D'altra banda, també ha anunciat que la tarda del 17 d'agost visitarà el conseller d'Interior, Quim Forn, a la presó de Lledoners com a "mostra d'homenatge". D'aquesta manera, el president vol lloar l'actuació dels cossos policials.

Quim Forn va dirigir l'operació policial de l'atemptat gihadista conjuntament amb el llavors major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, investigat ara pels delictes de sedició i organització criminal l'1-O . "Vull mostrar respecte i agraïment al conseller Forn per la gestió de l'atemptat. Esperem que la ciutadania ens hi acompanyi", ha dit Torra aquest matí durant una visita a la 68a Festa del Càntir d'Argentona.

"Hem de fer justícia; no la que fan els tribunals espanyols"

El president també ha recordat als afectats per les càrregues policials de l'1-O a Dosrius i Canyamars (Maresme), que aquell dia "els drets dels catalans van ser "violentats de manera salvatge". Per això, ha dit, "hem de fer justícia; no la que fan els tribunals espanyols".

"Teniu el govern al vostre costat", ha assegurat el president, en referència a la creació de l'oficina dels drets civils i polítics i la comissió parlamentària per investigar aquells fets. Torra s'ha reunit amb l'associació que agrupa els afectats d'aquest municipi del Maresme, on la Guàrdia Civil va carregar per endur-se el material del referèndum.

Els veïns ja han presentat diverses demandes conjuntes per les agressions. A la reunió, que s'ha fet al Saló de Pedra d'Argentona, hi havia diversos afectats per les càrregues, entre els quals l'alcalde, Marc Bosch, i l'advocat de l'entitat, Antoni Valls.