El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat que el president espanyol en funcions i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez, hagi reivindicat ara el seu control sobre la Fiscalia per intentar extradir l'expresident Carles Puigdemont.  

En una piulada a Twitter, Torra ha considerat "un escàndol" les paraules del socialista, i ha afegit que aquest és un exemple de "l’escàndol permanent en què viu instal·lat l’Estat hereu del franquisme". 

En una entrevista aquest dimecres al matí a RNE, el dirigent socialista ha insistit que ja estan fent els tràmits per extradir Puigdemont. “No només el jutge Llarena, sinó també la Fiscalia General de l’Estat, que va demanar l’activació de l’euroordre”, ha assenyalat. “La Fiscalia de qui depèn? Doncs ja està”, ha etzibat a l’entrevistador. 

En una altra piulada, el president Torra ha tornat a carregar contra Sánchez assegurant que aquest dimecres ha "fet saltar pels aires" el sistema judicial espanyol, les seves garanties i la imparcialitat de la Justícia espanyola amb les seves declaracions en relació a l'extradició de Puigdemont.

Torra ha tancat el seu missatge exigint a Sánchez que a l'hora d'adreçar-se a Puigdemont ho ha de fer amb "honorabilitat i respecte".