Imatge superior: La bandera LGTBI oneja al Palau de la Generalitat / Efe

 

El Palau de la Generalitat lluu aquest cap de setmana la bandera de l’arc de Sant Martí, coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, en el que suposa un desafiament a la recent sentència de Tribunal Suprem que estableix que no es poden utilitzar banderes no oficials en l'exterior dels edificis públics, la qual cosa vol dir que una bandera com la que representa el col·lectiu LGTBI o l’estelada no poden lluir en façanes com la de la Generalitat.

La bandera LGTBI oneja d'un pal al balcó de la Generalitat des de dissabte a la tarda, on es va hissar un cop va finalitzar a la plaça de Sant Jaume la manifestació del Dia de l'Orgull i just a sobre de la pancarta que reclama Llibertat d’Opinió i d’Expressió en virtut de l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

El mateix president de la Generalitat, Quim Torra, ha difós via twitter una imatge de la bandera aquest diumenge al matí, tot assenyalant que tant en ocasió de l’Orgull 2020 com cada dia, “treballem per una societat lliure, igualitària i plenament inclusiva”.

Torra ha defensat que Catalunya és una “societat compromesa amb els drets del col·lectiu LGBTI i que lluita contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere”.

Cal recordar que sobre Torra recau una sentència d’inhabilitació per no retirar una pancarta a favor dels presos polítics.

Bandera també al Parlament

La Generalitat no és l’única institució catalana que ha desplegat la bandera LGTBI. El  Parlament de Catalunya va penjar divendres al balcó la bandera LGTBI, mentre que l'Ajuntament de Barcelona tenia previst fer-ho aquest diumenge.

De fet, la prohibició ha estat qüestionada en molts punts de l'Estat, el més singular dels quals ha estat el poble malageny de Villanueva de Algaidas, un poble de poc més de 4000 habitants on els seus veïns, davant la retirada de la bandera del consistori, van decidir engalanar els carrers del poble amb més de 400 banderes de l'arc de Sant Martí.