Imatge superior: Banderes de l'arc de Sant Martí engalanen els carrers de Villanueva de Algaidas / Efe

Villanueva de Algaidas, un poble de poc més de 4000 habitants de la província de Màlaga ha protagonitzat una singular revolució. Davant de la prohibició d'hissar banderes no oficials en edificis públics dictaminada pel Tribunal Suprem, l'ajuntament -governat pel PSOE- va decidir retirar de la façana la bandera de l'arc de Sant Martí representativa del col·lectiu homosexual, fet que ha portat a la mobilització dels veïns, que han respost amb una acció contundent, engalanar el poble amb més de 400 de les banderes proscrites.

Segons informa Efe, la bandera de l'arc de Sant Martí havia sortit a lluir al consistori de Villanueva de Algaidas amb motiu del Dia de l'Orgull LGTB+ per tercer any, però aquest 2020 "s'ha format una polseguera", com reconeix l'alcalde, José Antonio Cívico.

Delació a la Guàrdia Civil

Segons sembla, tres veïns es van queixar davant de la Guàrdia Civil de l'existència de l'esmentada bandera a la façana de l'ajuntament, la qual cosa va obligar l'alcalde a complir la sentència del TS i retirar-la després d'una visita d'agents d'aquell cos policial. Es tractava d'una gran insígnia de vuit metres de llarg. Després d'això va arribar la resposta veïnal.

 

 

Un veí, Antonio Carlos, va aconseguir un lot de 350 banderes gais que van quedar sense poder ser venudes a Torremolinos en suspendre's els actes de l'Orgull i va decidir repartir-les casa per casa. Després va comprar totes les que tenien en estoc en un basar xinès de la localitat i va continuar repartint-ne.

El resultat, el poble lluu ara un engalanament que contrasta amb la prohibició de mostrar la bandera en edificis públics, una cosa que l'alcalde considera que és una resposta positiva dels veïns, que han "alçat la veu davant de la intolerància, les desigualtats i la injustícia", per la qual cosa està orgullós que els seus veïns hagin donat suport al col·lectiu homosexual.