El president Quim Torra farà un dejuni de 48 hores en els pròxims dies. Fonts presidencials han explicat que Torra se solidaritzarà a títol personal amb els presos en vaga de fam mitjançant un dejuni de dos dies.

Tot i que encara no hi ha data fixada, les mateixes fonts apunten que serà abans del 21 de desembre, ja que volen emmarcar l'acció dins dels primers vint dies de la vaga de fam iniciada per Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Sànchez i Turull van començar la vaga dissabte passat mentre que Rull i Forn s'hi van afegir dimarts.

En declaracions als mitjans des d'Eslovènia, el cap de l'executiu català ha confirmat la vaga: "Jo mateix vull sumar-me al dejuni de 48 hores i el faré en els propers dies". 

"En vaig parlar amb el president de la República, el president del Parlament, a la conferència, i ningú a Europa entén res", ha afirmat Torra, que considera que els seus interlocutors veuen amb un "descrèdit absolut la justícia espanyola". 

"A nosaltres ens toca ser un altaveu, i jo com a president de la Generalitat també ho he de ser", ha insistit, per explicar perquè s'apunta al dejuni de 48 hores. 

Torra ha anunciat aquesta iniciativa pocs després que acabés el dejuni i tancada de 24 hores al convent dels Caputxins de Sarrià. En aquesta iniciativa hi han participat membres del Govern i diputats de JxCat, ERC i la CUP com la consellera de la Presidència Elsa Artadi, la consellera de Cultura, Laura Borràs, el conseller Damià Calvet i els diputats Toni Morral, Carles Riera (CUP), Francesc Ten, Gemma Geis i  Francesc de Dalmases. També hi havia els portaveus de JxCat Eduard Pujol i Albert Batet, Anna Geli, Ruben Wagensberg (ERC), Marc Solsona, Sergi Sabrià (ERC), Irene Fornosa (ERC), Anna Tarres, Aurora Madaula, Lluís Font i Francesc Ten. L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas es va sumar al dejuni. 

En la mateixa línia, el president de la Generalitat ha començat a enviar a diferents governs i estaments institucionals la declaració institucional que va aprovar el Govern dimarts passat per solidaritzar-se amb els presos en vaga de fam. Segons fonts de Presidència, l'objectiu del president és que el text arribi a institucions dels EUA com l'ONU o també al Consell d'Europa a més a més de diversos executius de diversos països.