Les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, culpant les comunitats autònomes de l'endarreriment en el cobrament dels ERTO han provocat una resposta irritada del president de la Generalitat, Quim Torra, a través de Twitter. "Passa de mida", ha lamentat el president, que ha denunciat que milers de treballadors han quedat "atrapats en la burocràcia i desbordament del SEPE, en una gestió nefasta del govern espanyol".

L'exigència de Torra al govern espanyol sobre els milers d'ERTO pendents de pagament ha estat una constant les darreres setmanes i s'ha convertit en una reivindicació habitual en les reunions de presidents autonòmics amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, els caps de setmana.

Això no obstant, Calvo ha assegurat en una entrevista a Canal Sur que "moltes comunitats autònomes no han fet la seva part prèvia de la feina, que era discriminar per enviar al ministeri el que de veritat són ERTO del que no ho són".

Precisament, avui la PIMEC ha denunciat que només el 30% dels treballadors de les pimes catalanes que han engegat un ERTO haurien cobrat bé la prestació que els toca.