La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha culpat aquest divendres les comunitats autònomes per l’endarreriment en el cobrament dels ERTO. En una entrevista a Canal Sur, Calvo ha recordat que el volum d’ERTO és “de rècord per a la mateixa administració pública” i “moltes comunitats autònomes no han fet la seva part prèvia de la feina, que era discriminar per portar i enviar al ministeri el que de veritat són ERTO dels que no ho són”.

Segons ha assegurat Carmen Calvo, en aquests moments el seu govern treballa amb els agents socials per allargar aquests ERTO més enllà del 30 de juny. “Volem que els ERTO es quedin en ERTO i no passin a ERO”, ha dit la dirigent socialista.

Per altra banda, la vicepresidenta primera del govern espanyol ha celebrat la disposició de Ciutadans a assolir acords parlamentaris amb el govern espanyol. Pocs minuts abans de reunir-se a la Moncloa amb una delegació del partit encapçalada per Edmundo Bal, Calvo ha recordat que Cs té “10 escons” i pot ser “molt útil al govern de coalició”.

“Si Cs vol ajudar, el govern té clar que com més gent ajudi, millor”, ha sentenciat. En tot cas s’ha mostrat convençuda que un cop superada la crisi “tot tornarà a la diversitat ideològica”. També ha demanat al PP que “no s’arrossegui cap a la direcció que marca Vox”.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram