El president de la Generalitat, Quim Torra, dona quatre dies al seu conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè faci canvis a la conselleria. Torra ha demanat a Buch que presenti un pla de revisió dels protocols interns els dies vinents. Després de l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Girona i Terrassa, Torra espera que el conseller d'Interior faci canvis al departament perquè no es repeteixin imatges com les d'aquest dijous, amb càrregues policials contra antifeixistes que protestaven per actes de Vox.

Aquest matí, Torra ha avançat des d'Eslovènia, on és de visita oficial, que diumenge es reunirà amb el conseller Buch per revisar els protocols i "fer els canvis que pertoquin". El president ha assegurat que "s'hi s'han de fer canvis els farem", i que és urgent "veure si hi ha hagut alguna mala praxi" i determinar el que "no estem fent correctament". Els canvis podrien fer-se efectius al llarg de la setmana vinent, segons el president.

Torra s'ha referit a les polèmiques càrregues dels Mossos d'Esquadra des de Ljubljana, en una compareixença amb periodistes. Si dimarts no hi ha canvis a Interior seria el mateix president qui prendria les decisions necessàries. El president també ha dit que "els Mossos han de garantir l'ordre públic a Catalunya". 

Sobre l'acte organitzat ahir a Girona, dia de la Constitució, Torra ha valorat que el fet que el grup ultradretà "vingui a manifestar-se a Girona és una autèntica provocació".

Buch reconeix desproporció policial

Justament aquest matí, el conseller Buch ha admès que l'actuació d'alguns agents als dispositius policials d'ahir a Girona i a Terrassa va ser desproporcionada. També ha avançat que hi ha una investigació oberta i s'estan repassant una a una les imatges de les càrregues a les dues ciutats. "Si es van traspassar els límits de la llei", ha assegurat Buch, "no em tremolarà el pols per fer fora alguns agents de la Brimo". 

Coincidint amb el dia de la Constitució, ahir 6 de de desembre, els Mossos van carregar contra els manifestants a les dues ciutats i van llançar projectils d'escuma. Hi ha dos detinguts acusats d'atemptat a l'autoritat i una vintena de ferits. Entre els ferits, hi ha cinc agents dels Mossos i la diputada de la CUP Maria Sirvent