La diputada de la CUP Maria Sirvent ha rebut un impacte de bala de foam a la mà mentre ajudava una menor que era a terra amb un impacte al cap. Els fets han tingut lloc a la contramanifestació antifeixista que volia impedir la celebració d'un acte de Vox a Terrassa.

Sirvent ha rebut assistència mèdica a urgències, segons fonts de la CUP. Dues persones més han resultat ferides per les càrregues policials. A una el SEM l'ha pogut atendre allà mateix i l'altra ha estat traslladada a la Mútua de Terrassa.

Maria Sirvent mà projectil Foam CUP

Per altra banda, cinc agents dels Mossos d'Esquadra també han resultat ferits, tres dels quals han anat per mitjans propis a la mateixa mútua. 

Dos detinguts

Els aldarulls d'aquest dijous a Terrassa han començat aquest vespre quan els Mossos d'Esquadra han carregat contra els manifestants antifeixistes que protestaven per la presència de Vox a la ciutat per celebrar els 40 anys de la Constitució, convocada a la Plaça 1 de Maig. Després de minuts de tensió els Mossos han disparat els qui protestaven amb projectils de foam.

Els enfrontaments han acabat amb dues persones detingudes per parts dels Mossos d'Esquadra per atemptat a l'autoritat després de les càrregues policials contra manifestants antifeixistes. 

Justament, una de les característiques que més van destacar quan el Govern va comprar els projectils de foam, va ser el gairebé nul marge d'error que hi ha al ser disparats. El foam és molt precís, no rebota, i gairebé sempre toca allà on s'apunta.  

Els manifestants contra la concentració del partit d'extrema dreta han cremat alguns retrats del reibanderes espanyoles i alguns exemplars de la Constitució. Segons fonts policials, els antifeixistes també han llençat llaunes, pedres i altres objectes contra la línia policial, a més de cremar alguns contenidors.

Aquest dijous al matí, en una altre acte del partit de Santiago Abascal a la Plaça 1 d'Octubre de Girona, també s'han produït càrregues policials contra els manifestants antifeixistes, amb quinze agents i tres manifestants ferits, que també protestaven contra la presència de Vox a la ciutat.