Els Mossos d'Esquadra han carregat aquest dijous contra un grup d'antifeixistes quan volien accedir a la plaça 1-O de Girona, on aquest migdia s'ha celebrat una concentració de la plataforma gironina Borbonia que té el suport del partit ultradretà Vox

Almenys hi ha hagut un manifestant detingut i, segons ha informat el SEM, 15 ferits, entre ells un de gravetat, en total 11 manifestants i 4 mossos. Sanitaris per la República ha informat que unes 25 persones més han estat ateses després de la primera càrrega policial.

Els efectius dels Mossos han tornat a actuar amb contundència contra els manifestants antifeixistes un cop ha començat l'acte de Borbonia. La segona càrrega s'ha produït després de l'arribada a l'acte de l'aristòcrata Álvaro de Marichalar, amb to provocador, segons fonts dels assistents. També ha participat a l'acte el secretari general de Vox, Javier Ortega

La Plataforma Antifeixista Gironina ha convocat una concentració que ha començat a primera hora del matí a l'edifici de Correus de la capital del Gironès amb l'objectiu d'impedir la celebració de l'acte ultra, sota el lema 'Units per la Constitució'. 

contramanifestació anteifeixitsa Girona - Carles Palacio

Quan els manifestants antifeixistes han arribat a la plaça, han tirat les tanques que hi havia i ha estat en aquest moment que efectius dels Mossos han carregat i els han dispersat pels carrers del costat.

Els manifestants s'han ubicat en un lateral de la plaça envoltats d'un fort cordó policial que no han aconseguit trencar. Entre els crits que s'hi han sentit: 'Fora feixistes dels nostres barris', 'No passaran' i 'Girona serà la tomba del feixisme'.

Mosos Girona Antifeixistes Carles Palacio