El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dissabte que no hi ha "alternatives" i que cal "avançar" en fer efectiva la República.

Durant la cloenda de la vintena assemblea de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) a Sant Celoni i després de l'Espai de diàleg d'aquest divendres, Torra ha afirmat que en haver estat "tant a prop" de la llibertat ara no "ens podem acontentar amb un 24% o un 72,5% de llibertat" perquè "ja no ens valen molles ni pans, sinó que volem el forn sencer".

En aquest sentit, el cap de l'executiu ha situat les properes eleccions municipals com un pas "essencial" per fer efectiva la República i ha donat el seu suport als "alcaldes del primer d'octubre" per guanyar els comicis.

"Apoderar" el món local per defensar la llibertat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha apostat aquest dissabte per "apoderar" el món local perquè sigui un veritable "soci real" de la Generalitat amb "poder de decisió" en els assumptes que els afecten.

Durant la inauguració de la Assemblea de l'ACM, Artadi ha fet una crida als alcaldes a defensar els drets i les llibertats i a fer pedagogia per no normalitzar la "injustícia espanyola" davant d'un Estat que, al seu entendre, ha perdut "el pudor" i la "vergonya".

"Vivim en un moment que la farsa de la transició exemplar ha caigut i s'ha destapat la injustícia espanyola amb una monarquia hereva del franquisme", ha constat. De fet, la portaveu ha afirmat que l'únic "èxit" de la transició han estat els ajuntaments per ser l'administració més "propera", compromesa amb el territori i amb drets dels ciutadans.