El president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, han decidit recuperar els mecanismes de coordinació entre els socis de govern que van liderar Carles Puigdemont i Oriol Junqueras durant l'anterior legislatura, amb cites setmanals coincidint amb la reunió del Consell Executiu. La voluntat és garantir la màxima sintonia possible entre les dues parts, tot i constatar les diferències estratègiques amb que encaren la legislatura.

Els números u i dos de l'executiu es van reunir aquest dimarts, a proposta del president, i la voluntat de tots dos és mantenir aquesta trobada de manera regular, bé sigui setmanalment o, com a mínim, quinzenal-. Tot i que aquesta setmana la cita es va convertir en un dinar a la casa dels Canonges -la residència oficial del president-, també pot limitar-se a una reunió abans o després del Consell Executiu.

A la trobada d'aquest dimarts va acompanyar a Torra la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i a Aragonès, la titular de Justícia, Ester Capella. La reunió va servir, segons les diferents fonts consultades, per constatar les diferències estratègiques entre els grups parlamentaris.

Precisament aquest mateix dimarts, després del dinar, el president es va reunir amb els responsables d'ERC i JxCat al Parlament, la qual cosa no només li va permetre constatar de nou els diferents punts de vista dels dos grups, sinó que a més aquests es van fer públics en les compareixences posteriors al faristol del palau de la Generalitat.

Albert Batet, en nom de JxCat va subratllar com a objectiu de la legislatura la restitució de Carles Puigdemont i va anunciar que s'impulsarà la reforma del Reglament del Parlament per permetre la investidura a distància. El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va assegurar que "els símbols" són molt importants però també que el Govern es posi a treballar per engegar de nou el país i ampliar la base sobiranista que permeti la independència quan s'obri una nova oportunitat. El portaveu republicà va reclamar "lleialtat institucional" i "treballar colze a colze" per garantir la força de l'executiu.

Aquestes diferències entre els dos grups es van fer evidents també i d'una manera més directa, segons les fonts consultades per El Nacional, en el dinar que van celebrar Torra, Aragonès, Artadi i Capella.

La situació no hauria fet més que accentuar la voluntat dels dos màxims responsables del Govern de garantir la coordinació i la necessitat de cercar acords en les qüestions pendents dins l'Executiu per evitar que les discrepàncies internes derivin en conflictes o en diferències públiques.