El conseller Toni Comín ha contestat al ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, que aquest dilluns va exposar en una reunió del Consell de la Unió Europea que durant el referèndum de l'1 d'octubre "només hi va haver dos ingressats a l'hospital".

El conseller li ha recordat al ministre via Twitter l'informe sobre les persones ateses a la xarxa sanitària pública de Catalunya com a conseqüència de les càrregues policials.

Comín subratlla que l'informe recull dades de persones ateses, classificació diagnòstica i nivell de gravetat.

"Si jo fos un metge o metgessa del sistema sanitari català, voldria saber si quan el ministre Borrell parla de fake news està qüestionant el rigor dels professionals que fan diagnòstics dels pacients que arriben a les seves consultes, en les quals es basa aquest informe", ha comentat.

"Si fos una de les més de 1.000 persones que van ser ateses pels serveis sanitaris durant aquells dies trobaria una greu falta de respecte que un ministre del govern de l'Estat al qual pertanyo posi en dubte les lesions de les quals vaig ser víctima", ha afegit.

I ha conclòs exposant que "si fos votant del PSOE em preguntaria per què el ministre Borrell actua, pel que fa als lesionats i atesos de l'1-O, exactament de la mateixa manera com ho van fer els alts càrrecs del PP des del primer moment, l'octubre del 2017. És el PP el seu referent?".