Toni Cantó està de sort, després de perdre la feina - un cop més - pel tancament del canal ultradretà 7NN, ha rebut una gran oferta laboral. Aquest cop és a l'Instituto Universitario de Liderazgo i Formación Política, que dirigeix l'expresident de Ciutadans, Albert Rivera. I que l'hi ha ofert?, doncs Cantó serà un dels professors del curs de postgrau que s'imparteix en aquest institut, que depèn del Centro de Enseñanaza Superior Cardenal Cisneros, institució privada adscrita a la Universidad Complutense de Madrid. De fet, l'exmembre de Ciutadans ja apareix a la pàgina principal que anuncia el programa 'com comunicar en públic', que ofereix l'institut i ha estat dissenyat per Rivera amb "l'assessorament i la col·laboració especial" de Toni Cantó i el dramaturg Albert Boadella, que també donarà classes en aquest curs. 

Quant costa el curs d'Albert Rivera i Toni Cantó?

Les classes del curs dissenyat per Rivera i Cantó seran impartides per reconeguts professionals de diversos àmbits de la comunicació, la ràdio, la televisió, les arts escèniques, les xarxes socials, el gabinets de comunicació i els entorns empresarials i directrius. Entre alguns dels professors es troba la directora de Comunicació de Mediaset Sandra Fernández,Alfredo Menéndez, Albert Boadella, Santiago Amador, Marisa Toro, Angel Domingo, Francisco Carrillo, Angélica de la Riva, Fernando d'Erm, Susana León i per suposat, Albert Rivera. 

El cost del curs serà de 2.900 euros, segons avança El Plural, tot i que des del centre oferiran beques als antics alumnes. Les classes començaran el mes de juny, i es farà en caps de setmana alterns en cicles de tres dies de durada. Les primeres sessions es faran entre el divendres 9 de juny i el diumenge 11; la segona part serà del divendres 23 fins al diumenge 25. A més, les sessions seran totes pràctiques i es faran en entorns reals des d'on es comuniquen les notícies, com platós de televisió, plató de ràdio i un escenari teatral. Malgrat que, s'ha fet l'anunci oficial aquesta setmana, el fitxatge de Toni Cantó ja es va avançar per diferents mitjans l'any 2021, quan encara ocupava la direcció del departament del govern d'Isabel Díaz Ayuso. 

Millora de les competències professionals

El curs descriu la comunicació com "una de les eines amb major capacitat d'influència i transformació i una de les habilitats pròpies dels líders del segle XXI" i que promet als futurs alumnes "sessions eminentment pràctiques per millorar les habilitats comunicatives" i "gestionar els reptes i les oportunitats que es creen en parlar en públic".

En el portal web del curs, es garanteix una experiència networking pels estudiants. "Els ponents, líders en els seus respectius àmbits d'actuació, compartiran en exclusiva amb els participants les seves experiències professionals en un ambient de proximitat i confiança. S'organitzaran activitats que promoguin el networking amb ells i amb la resta de les participants", resa la web. En la mateixa línia del lema del centre 'líders per a líders', el nou programa s'ha dissenyat des de l'experiència real dels professors i ponents.

No és el primer cop que Albert Rivera recupera a Cantó per ensenyar sobre lideratge. L'any 2021, Rivera va convidar a l'actor a donar unes classes en el seu postgrau, que ja el va descriure com "un programa únic a Espanya amb professors de primer nivell".