El presentador del programa 8 de notícies, l'actor Toni Albà, ha trobat qui és l'activista dels CDR de la plaça Urquinaona. 

En un dels gags diaris del seu programa d'humor, la també actriu Mònica Macfer ha entrevistat un individu encaputxat que explica tots els detalls de les protestes, i fins i tot de si tenen contactes russos. El personatge encaputxat tot indica que és el mateix Albà, que fa una veu molt semblant a un exalcalde el cognom del qual comença amb T i acaba amb S.

L'activista CDR afirma en l'entrevista que és "una llegenda urbana" la història dels 10.000 guerrillerus russos, i que en realitat és una confusió dels qui fan les escoltes perquè ell el que va dir és que "els del Teatre de Guerrilla són d'Arbúcies". 

Tensió davant la comissaria de Via Laietana

 

Una situació de tensió es va crear davant la comissaria de la policia espanyola a la Via Laietana la tarda de l'11 de Setembre quan van passar-hi per davant els manifestants dels CDR, concentrats prèviament als Jardinets de Gràcia, i que s'havien agrupat dins de la marxa oficial. Centenars de persones van cridar "fora els forces d'ocupació" i van llançar papers de vàter als policies que vigilaven. Arran d'això els policies es van posar en guàrdia i també va aparèixer un reforç dels Mossos. I nombrosos manifestants van començar a moure les tanques.

Mentre s'encenien pots de fum, l'escenari va ser de tensió. I els Mossos van optar per reforçar l'estructura de tanques davant de la comissaria amb noves brides, perquè s'estava desfent.

Un manifestant va arribar a saltar les tanques i va animar els altres a seguir-lo, però llavors dos mossos van anar a aturar-lo. No van poder agafar-lo, però, perquè va tornar a saltar les tanques amb agilitat altre cop cap a la manifestació.

Unes 400.000 persones, segons l'ANC, van omplir la Via Laietana i també la plaça Urquinaona, a la manifestació de la Diada convocada per aquesta entitat. El nombre de concentrats va superar de llarg les previsions que es feien tan sols una setmana abans. Els concentrats van reclamar "independència" i unitat estratègica en aquest sentit, i també hi va haver crits contra la taula de diàleg, de "ni un pas enrere" i a favor de respectar el referèndum de l'1-O, com "1 d'octubre, ni oblit ni perdó". L'Ajuntament de Barcelona va rebaixar les dades als 108.000 manifestants.

La Unió Federal de la Policia espanyola (UFP) va denunciar després la "passivitat" del govern espanyol davant dels incidents a la prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana: "Les institucions de l'Estat estan en perill a Catalunya", va dir.

La UFP en un comunicat va carregar contra l'executiu de Pedro Sánchez i amb més contundència contra el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui va acusar de consentir els atacs a la comissaria i voler vendre-ho com un fet aïllat: "Marlaska ha mantingut una actitud políticament covarda", va indicar.