Ja va comparèixer el passat 30 de gener als jutjats de Vilanova i la Geltrú i ara hi haurà de tornar el 31 de maig a les 11 hores. L'actor Toni Albà haurà de tornar a veure el jutge, segons ha informat ell mateix al seu compte de Twitter, on ha lamentat que "ens volen fer callar trepitjant el dret a la llibertat d'expressió".

Albà va ser citat a declarar per un presumpte delicte d'injúries per una sèrie de tuits que va fer els dies 3, 9, 16, 19 i 20 d’octubre que, segons el jutjat d'instrucció 5 de Vilanova i la Geltrú, "poden ser constitutius d'un delicte d'injúries amb publicitat dels articles 208 i 209 del Codi Penal".

Els tuits versaven sobre la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela i a agents de la policia espanyola, a banda d'altres qüestions relacionades amb la política estatal. 

L'actor, però, té clar que només pretenia "fer riure". De fet, és al que es dedica i així ho va expressar davant del jutge: "La meva feina es tracta de buscar el sarcasme, la sàtira política, fer imitacions i utilitzar la llibertat d'expressió com jo sé".

Suport total

En fer el tuit, Albà ha rebut moltíssimes mostres de suport. Entre elles, del diputat de JxCat Quim Torra, que li ha fet saber que "sempre estem amb tu".

Súmate també ha volgut enviar un missatge clar i ha assegurat que "no ens callaran".

A tall d'anècdota, val a dir que la BBC de Sant Esteve de les Roures també ha volgut enviar "molta força" a l'actor.

Les mostres de suport han estat eternes a la xarxa, tant de personalitats conegudes, com d'altres usuaris que només volen mostrar a l'actor que no està sol en un moment com aquest.