El flamant fitxatge d'Esquerra Republicana per a les eleccions europees, Tomàs Molina, s'ha estrenat aquest dimarts en roda de premsa per explicar el seu salt d'home del temps de TV3 a número dos dels republicans a les llistes pel 9 de juny. Segons ha explicat acompanyat d'Oriol Junqueras i Diana Riba, la seva decisió ve motivada per la lluita contra el canvi climàtic i la seva intenció d'aportar sentit comú: "Quan em pregunten per què he pres aquesta decisió és perquè crec fermament que cal fer alguna cosa i cal compromís", ha resumit.

Tomas Molina ERC europees irene vila capafons
Tomàs Molina durant la roda de premsa / Foto: Irene Vilà Capafons

Segons ha detallat ell mateix, continuarà sent un treballador de la televisió pública, però no tornarà a presentar el temps de TV3 en els pròxims mesos. Tot i ser el número dos del partit, anirà de quatre a les llistes d'Ara Repúbliques, la coalició amb altres forces independentistes i sobiranistes de l'Estat, per darrere dels candidats d'EH Bildu i el BNG: "Crec que podem aconseguir quatre escons. Si surto o no surto tampoc és molt rellevant per mi", ha assegurat el popular presentador. En les eleccions del 2019, que van coincidir amb les municipals, aquesta coalició va obtenir tres representants. 

Lluita contra el canvi climàtic i sentit comú, l'objectiu de Molina

"És imprescindible que ens adaptem al canvi climàtic. No és una opinió ni una pregunta, sinó una necessitat imperiosa. Tenia la sensació que no s'estava prou bé i em vaig dir "Molina, t'hi has de posar tu", ha explicat durant la roda de premsa, afegint que intentarà aportar també "el sentit comú d'un home del temps clàssic": "Som persones que mirem el futur i quan veus el futur et pots preparar per a ell. Això és el que m'impulsa a presentar-me. Molina també ha posat el focus amb la necessitat d'"aportar sentit comú" i parlar amb tothom per "treballar en equip com a país, ser millors i fer millors les coses". 

Tant el president del partit, Oriol Junqueras, com l'eurodiputada i cap de llista d'Ara Repúbliques, Diana Riba, s'han mostrat entusiasmats per la incorporació de Molina a les llistes dels republicans per a les eleccions europees. "És un honor poder incorporar entre els nostres representants una persona amb el prestigi de Tomàs Molina, acumulat durant molts anys, en l'àmbit universitari i dels mitjans de comunicació. El volem posar al servei del nostre país en un àmbit tan rellevant com és el Parlament Europeu on estem segurs que hi podrà fer una gran feina", ha apuntat Junqueras. Riba s'ha expressat en una línia molt similar i s'ha mostrat optimista respecte a les eleccions del 9 de juny, recordant el creixement que han obtingut les forces que acompanyen ERC, el BNG i EH Bildu. 

Junqueras respon Jordi Solé

Per la seva part, el president d'ERC ha estat preguntat per la piulada de Jordi Solé, actual eurodiputat de la formació, que poques hores després que el partit anunciés el fitxatge de Molina com a número 2, posició que fins ara li corresponia a ell, va denunciar que "la política no és sempre justa". Sense aclarir quin serà el paper del també vicesecretari general de Relacions Internacionals del partit, Junqueras ha descrit Solé com un amic assegurant que tindrà "un llarg recorregut al servei d'aquest país". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!