L'eurodiputat d'ERC al Parlament Europeu, Jordi Solé, ha lamentat aquest diumenge a la nit l'elecció del meteoròleg Tomàs Molina com a número 2 dels republicans a les eleccions europees del pròxim 9 de juny. "Bé, suposo que mai ningú va dir que la política fos sempre justa. Perquè a vegades no ho és", ha afirmat a través de la xarxa social X, amb un missatge de retret al seu partit. Malgrat la crítica cap a ERC, ha assegurat que continuarà "treballant fins al darrer dia de la legislatura al Parlament Europeu per defensar amb seriositat i rigorositat una Catalunya i una Europa millor".

Solé, que va ser víctima de l'espionatge de Pegasus, és, precisament, el número 2 d'ERC al Parlament Europeu, després que el 2020 assumís l'acta d'Oriol Junqueras, per la causa que el líder republicà tenia oberta als tribunals de Luxemburg. L'eurodiputat ja va ocupar aquest càrrec durant la segona meitat de l'anterior legislatura en substitució d'Ernest Maragall i també va anar com a tercer de llista d'Esquerra a les darreres eleccions europees, després de Junqueras i Diana Riba. 

L'aposta per Tomàs Molina com a número 2 d'ERC a les eleccions europees

ERC ha anunciat aquest mateix diumenge que el meteoròleg Tomàs Molina serà el número dos del partit a les eleccions europees. El presentador de TV3 s'integra d'aquesta manera a la llista d'Ara Repúbliques, la coalició formada pels republicans, EH Bildu, BNG i Ara Més (Més per Mallorca, Més per Menorca i Ara Eivissa), encapçalada per l'eurodiputada catalana Diana Riba. L'objectiu d'incorporar Molina és aportar un "perfil ecologista amb una figura destacada en l'àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, amb l'objectiu de seguir construint una Europa de nacions lliures, socialment justa, verda, feminista i capaç de parar els peus a l'extrema dreta".

El mateix meteoròleg ha explicat la decisió de "fer el pas a la política" de la mà d'ERC a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny. "Perquè cal lluitar contra el canvi climàtic. Tots aquests pagesos que heu vist per les carreteres tenen raó en les seves reivindicacions", ha justificat. En aquest sentit, ha reiterat la seva intenció de "limitar el canvi climàtic" i que, per fer-ho, cal "fer-ho bé, escoltant a tothom".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!