El president del Govern d'Aragó i secretari general del PSOE regional, Javier Lambán, ha estat dels barons del PSOE més crític amb Ferraz i, en concret, amb Pedro Sánchez, el president espanyol. Si bé les friccions entre el president aragonès i el lideratge nacional del seu partit han estat constants, en especial pel que respecte a Catalunya, el passat dimecres es va passar de frenada a ulls dels socialistes, afirmant que a Espanya li hagués anat "millor" si l'expresident asturià, Javier Fernández, hagués estat el secretari general del PSOE en lloc de Pedro Sánchez. Aquesta ha estat la gota que ha fet basar el vas i Ferraz va obligar al president aragonès a què rectifiqués les seves declaracions, segons informa El Independiente

"No calia que li donessin l'ordre des de Ferraz. Sabia que havien estat un error. Ell era molt conscient de l'allau", han assegurat des de l'equip de Lambán, que admeten que "va ficar la pota". Tot i això, la trucada des de Ferraz es va produir igualment. Primer, el president aragonès es va pronunciar a través de les xarxes socials el mateix dimecres i dijous va fer una roda de premsa. El missatge a través dels dos dies es resumia en el mateix: la seva lleialtat a Pedro Sánchez. "Vaig dir paraules que van ser manifestament inoportunes, desafortunades perquè donaven lloc a interpretacions que de cap manera tenien a veure amb el que jo volia dir", va afirmar. 

Des de Ferraz estan satisfets a mitges. La rectificació és una alegria, tanmateix, consideren que el "mal ja està fet". Malgrat tot, tant el partit central com l'equip de Lambán apunten que tot plegat va succeir més per l'amistat de Fernández, que no pas per la seva relació amb Sánchez. "Li va perdre la passió per Javier Fernández. Ho admira, parlen molt", han explicat des de l'equip del president aragonès. 

La lleialtat de Javier Lambán

La rectificació de Lamban, tan esperada pels seus companys de partit, es va centrar a reivindicar la seva lleialtat. "Aquesta relació meva (amb Sánchez) que es pretén presentar amb bretxes insalvables no és tal. És una relació de dir la veritat als aragonesos, però també de col·laborar intensament amb el Govern i ser lleial amb el meu partit. No hi ha fallida de confiança entre el PSOE d'Aragó i el PSOE a escala nacional. La sintonia és total, estem tots en un projecte federal", va afirmar i va remarcar que la lleialtat es reciproca.  A més, va remarcar que està en un partit "amb llibertat d'expressió", que cal exercir "amb intel·ligència" perquè sigui "perfectament compatible amb la lleialtat i amb la col·laboració".