El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha carregat contra el líder de Ciutadans, Albert Rivera, pels comentaris que aquest va fer sobre els metges catalans. Padrós qualifica les paraules del dirigent unionista d'"inacceptables".

Dilluns un grup de professionals sanitaris va escridassar el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i va demanar la llibertat dels presos polítics durant la visita que el socialista va fer a agents del Cos de la Policia Nacional ferits en les protestes dels últims dies per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. Quan Sánchez marxava de l'hospital, un grup va començar a cridar "llibertat presos polítics" i també li va dir "pocavergonya" i altres insults.

Rivera va criticar els professionals sanitaris que van escridassar Sánchez i el president del Col·legi de Metges li ha retret les seves paraules. Segons Padrós, Rivera va fer unes "declaracions inacceptables" i, a més, el va advertir que tampoc pot tolerar "que s'actuï amb els ferits com a 'teus' o 'meus' i fer-los servir amb finalitats electorals".

En la mateixa línia, Jaume Padrós alerta que actuar d'aquesta manera amb els ferits és "una pràctica detestable que perd humanitat i empatia i qüestiona l'ètica d'excel·lents professionals que es desviuen per atendre tots els malalts.

Les paraules de Padrós es complementen amb una nota que va distribuir dilluns la Comissió de Deontologia del CCMC en relació amb el respecte a la confidencialitat de l’acte mèdic.