Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest matí una denúncia davant el jutjat de guàrdia per l'atac al bus turístic de dijous passat, que va reivindicar l'organització anticapitalista vinculada a la CUP, Arran. D'aquesta manera, l'empresa de transports emprèn accions legals contra els atacants i manté la línia de la Generalitat, que ha anunciat aquest matí que es personarà com a acusació particular contra l'acció.

L'empresa de transport públic ha presentat la demanda, segons ha explicat, després d'haver recopilat les dades de l'incident, que han inclòs el càlcul del cost dels desperfectes ocasionats. En total, segons apunta la companyia, l'acció d'Arran hauria costat 1.849,24 euros —que inclouen també el cost d'haver hagut de retirar el vehicle a cotxeres.

Barcelona s’hi suma...

L’Ajuntament de Barcelona s’ha afegit al procés obert contra Arran i, com la Generalitat, també es personarà contra l’atac a l’autobús turístic. Així ho ha confirmat l’alcalde accidental de la ciutat, el socialista Jaume Collboni, que ha assegurat avui que el govern municipal no permetrà més accions d’aquest tipus.

Collboni ha identificat l’atac d’Arran amb la intolerància respecte els estrangers. "Aquests brots de turismofòbia són una expressió de xenofòbia i, com a tal, han de ser condemnats", ha explicat la mà dreta de Colau. I sobre l'autoria i la posterior condemna política de l'atac, Collboni ha demanat a la CUP, estretament vinculada a l'associació juvenil Arran, denunciï "els actes violents i no els empari de cap manera".

...i la Generalitat també

El Govern també es personarà com a acusació particular. El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ho ha confirmat aquest matí. Vila no només s'ha mostrat molt crític amb l'atac perpetrat per Arran, sinó que ha deixat clar que el Govern no permetrà cap nova acció d'aquestes característiques: "S'han d'erradicar en sec".

És més, ha assegurat que l'agressió és encara més greu si es té en compte l'alerta davant d'un possible atac jihadista: "En un context d'amenaça terrorista, l'atac a l'autobús d'Arran és un gran despropòsit".