El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha anunciat que el Govern es personarà com a acusació particular contra l'atac d'Arran a un autobús turístic de Barcelona. D'aquesta manera, el conseller confirma que la Generalitat portarà el cas als tribunals, tot a l'espera que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) emprengui les seves accions legals. Així ho ha explicat en una entrevista a RAC1.

Vila ha lamentat que la turismofòbia que es desprèn de l'atac. "Quan només ens fixem en allò dolent i fem un discurs propi d'adolescents, no aportem res", ha assegurat el conseller, que ha apuntat que la ideologia mai pot ser una justificació pels atacs violents. "El que mai es pot fer és utilitzar la intimidació i la violència", ha sentenciat.

El conseller no només s'ha mostrat molt crític amb l'atac perpetrat per Arran, sinó que ha deixat clar que el Govern no permetrà cap nova acció d'aquestes característiques: "S'han d'erradicar en sec". És més, ha assegurat que l'agressió és encara més greu si es té en compte l'alerta davant d'un possible atac jihadista: "En un context d'amenaça terrorista, l'atac a l'autobús d'Arran és un gran despropòsit".

Crítiques a l'Ajuntament

Vila ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona que treballi per solucionar el conflicte existent entre el turisme i els barcelonins. I vol fets, no paraules. En aquest sentit, el conseller ha demanat al govern municipal que no faci "manifestacions grandiloqüents" i que compleixi les ordenances per garantir la convivència entre veïns i turisme.

El conseller també ha tingut paraules pel soci de govern de Junts pel Sí, que ha advertit de l'error que suposaria no condemnar l'acció d'Arran. "La CUP s'equivoca si no reprova l'acció de l'autobús", ha dit amb contundència. En contraposició, Vila ha destacat el caràcter pacífic i tolerant amb el turisme de la societat catalana.

Atac d'Arran

Quatre encaputxats de l'organització Arran, propera a la CUP, van assaltar un autobús turístic de la ciutat de Barcelona dijous passat i hi van escriure una pintada a la part de davant.

A més a més, van punxar una roda, però no van causar danys personals. Els desconeguts van assaltar l'autobús turístic prop d'una parada del Camp Nou, van impedir que continués la seva ruta i van escriure "El turisme mata els barris" a la part frontal del vehicle.