El diari proindependentista escocès The National ha expressat el seu suport a Clara Ponsatí dedicant la seva portada en l'edició en paper a la consellera a l'exili. "Estem amb tu, Clara", resa la capçalera escocesa en un dia clau pel futur judicial de la consellera d'Ensenyament, que compareix avui davant del jutge en una vista preliminar en la qual es decidirà si es tramita l'euroordre sol·licitada per la justícia espanyola.

The National obre avui la seva edició en paper amb una fotografia de l'entrega de Ponsatí del passat 29 de març amb el seu advocat, Aamer Anwar, que incorpora un gran: "We're with you Clara" ["Estem amb tu, Clara"], al que li acompanya un petit text que parla del "suport massiu" a la consellera en el moment en què el seu equip d'advocats entra a la "batalla contra l'extradició".

No és la primera vegada que aquest diari escocès porta la consellera a la portada. De fet, ja ho va fer quan va haver de presentar-se davant les autoritats policials escoceses amb un també contundent: "No us quedareu a la nostra Clara!"

Ja a dins del diari, concretament a la seva versió digital, The National es fa ressò de l'estratègia judicial de Ponsatí, encapçalada per l'advocat Aamer Anwar, que ha parlat amb el diari i ha assegurat que Ponsatí veu una "motivació de persecució política". 

"La Clara considera que les autoritats espanyoles en el seu afany de criminalitzar el desig del poble català per la seva independència estan abusant del procés de l'ordre de detenció europeu", sentencia en declaracions al diari just abans de la declaració d'avui de Ponsatí, en què s'acollirà al dret a no declarar.