El Tribunal General de la Unió Europea ha rebutjat les mesures cautelars de Carles Puigdemont i Toni Comín per ser eurodiputats perquè "ja no són necessàries". En una resolució del 19 de març, el TGUE argumenta que la petició de mesures provisionals s'ha quedat "sense objecte" perquè tots dos ja han pogut ocupar el seu escó a l'Eurocambra. De fet, tant Puigdemont i Comín com l'Eurocambra van coincidir en les seves al·legacions del gener que aquesta sol·licitud de cautelars ja no era necessària.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea havia anul·lat la darrera denegació i havia retornat la sol·licitud de cautelars a aquesta instància inferior. Ara el TGUE dona la petició per tancada.

Tot i això, el cas de fons, la demanda dels eurodiputats de JxCat contra l'Eurocambra està pendent de resolució també al TGUE.

Puigdemont i Comín van presentar el 28 de juny un recurs davant del Tribunal General contra les decisions del Parlament Europeu que els impedien prendre possessió dels escons i, a més, demanaven que es prenguessin mesures provisionals.

El president del Tribunal General, però, va desestimar la petició de cautelars l'1 de juliol, tot denegant permetre a tots dos que de forma "provisional" poguessin assistir a la inauguració de la legislatura com a eurodiputats. En concret, el tribunal va argumentar que Puigdemont i Comín van interposar un recurs davant els tribunals espanyols per l'exigència de jurar la Constitució per esdevenir eurodiputats i que el cas estava "pendent". Per tant, va afirmar que la qüestió havia de ser resolta "per les autoritats nacionals".

Després de recórrer aquest rebuig al TJUE, la màxima instància judicial a la UE la va anul·lar perquè el TGUE "no va examinar el requisit de la urgència ni va ponderar els interessos en presència" i li va retornar el cas. Un pas que va fer just un dia després de la sentència clau del cas Junqueras que va obrir la porta de l'Eurocambra a Puigdemont i Comín.