El director del Centre d'Institucions Sociològiques, José Félix Tezanos, ha assegurat que seria absurd que el CIS publiqués enquestes falsificades i ha negat que "mai ha falsificat una dada" a la seva vida. Tezanos ha reafirmat, en una entrevista al diari El Mundo, que la institució no està polititzada perquè "no serviria per a res" i ha remarcat que no hi ha cap membre del PSOE que hi formi part.

Així ho ha afirmat Tezanos després de l'últim baròmetre del CIS, que confirmava una victòria dels socialistes en una repetició electoral, obtenint el més del 40% dels vots. El que sí ha garantit és que hi ha diaris que "publiquen sondejos inventats". No obstant, el director ha subratllat que les enquestes "cal relativitzar-les", ja que "el ciutadà també busca la sinceritat i hi ha tant tacticisme en la política, tant expert que diu 'no diguis això', que tot es difumina en l'ambigüitat".

Tot i així, el passat no tan llunyà de Tezanos com assessor de Pedro Sánchez, farà sospitar de les pròximes enquestes que publiqui el CIS on les males llengües ja asseguren que beneficiaran al PSOE. En la mateixa entrevista, Tezanos ha predit el futur de Podemos, destacant que el partit de Pablo Iglesias té un sostre com el que va tenir el Partit Comunista de Espanya (PCE) que mai va superar l'11% dels vots. "Crec que aquest és el sostre on tornarà Podemos", ha destacat Tezanos.

Finalment, el director del CIS ha destacat que "possiblement" hi haurà un període llarg d'hegemonia d'esquerres, tot i que també creu que la política espanyola tendirà a viure cicles més curts que no superaran els vuit anys. "El vot és volàtil. El 40% dels votants canvia el seu vot", ha conclòs Tezanos.