Pedro Sánchez guanyaria les eleccions en una repetició electoral, si fracassa la investidura, amb més del 40% dels vots. Així ho confirma l'últim baròmetre del CIS, fet públic aquest dimarts, segons el qual el PSOE obtindria un 41,3% dels sufragis.

El PP se situaria en segona posició amb un 13,7% de la intenció directa de vot, just per davant d'Unidas Podemos, 13,1%, i Ciutadans, 12,3%. Destaca que el partit d'Albert Rivera baixa més de tres punts i passa del segon lloc en l'anterior sondeig al quart.

 

Així, segons el CIS, el PSOE continua pujant a les enquestes i s'acostaria a la majoria absoluta. Els socialistes guanyen tretze punts respecte als resultats de les eleccions generals del 28-A, 28,68%, i dos més que l'anterior onada del CIS, en la qual ja tenien una primera posició destacada amb el 39,5% d'intenció de vot.

La segona força, a molta distància, gairebé 28 punts, seria el Partit Popular, que baixaria tres punts des dels anteriors comicis, però manté el mateix percentatge que el CIS del juny, 13,7%. Per darrere se situaria Unidas Podemos i les seves confluències, amb el 13,1%. La quarta posició seria per a Ciutadans, que retrocedeix en un sol mes tres punts, del 15,8 al 12,3%.

Per la seva banda, l'extrema dreta de Vox tindria la caiguda més gran des del 28 d'abril, perdent més de la meitat de vots i quedant-se amb el 4,6% dels sufragis. Un punt per sota de l'últim baròmetre, 5,1%.

ERC puja gairebé un punt, del 3,9 al 4,5% respecte a l'última onada del CIS i un punt i mig en comparació amb els resultats electorals. En setè lloc es troba JxCat, que puja de l'1,2 a l'1,6% de la intenció directa de vot de l'anterior CIS i baixa tres dècimes des del 28-A, mentre que el PNB baixa una dècima fins a l'1,4 % (una dècima respecte de les eleccions).

EH Bildu guanya suports del 0,8 a l'1,1%, i Navarra Suma es queda en el 0,3 per cent dels sufragis igual que Compromís, que perd la meitat dels seus suports.

El PACMA, que continua sense representació parlamentària, augmenta, segons l'enquesta, de l'1,3 a l'1,5%. Coalició Canària es quedaria sense representació mentre que el PRC entra en l'enquesta amb el 0,2%.

L'enquesta es va fer de l'1 a l'11 de juliol, mentre les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez estaven en marxa. Així, reflecteixen resultats previs a la investidura fallida per manca d'acord entre el PSOE i Unidas Podemos.