El director del diari El Punt Avui, Xevi Xirgo, la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i els responsables d'Unipost i altres empreses de publicitat, Olga Solanas García, Fernando Boloix Bago, Albert Planas i Francisco Fuentes Ruiz, han declarat com a testimonis davant el jutge Pablo Llarena.

L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva els ha fet cridar per demostrar que no hi ha hagut malversació de fons públics. De fet, ni tan sols van acabar cobrant les campanyes de publicitat i així ho han declarat.

El seu testimoni demostra que "no hi van haver despeses" vinculades al referèndum, segons l'advocat Andreu Van den Eynde. Tots ells han afirmat davant de Llarena que no han cobrat res per les campanyes, tot i que en alguns casos hi ha factures emeses que no s'han abonat. Per l'acusació popular, exercida per VOX, això també suposa malversació perquè hi ha una contractació d'un servei que genera un crèdit.

Han fet la mateixa declaració que en el seu dia ja van fer en el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, on el jutge continua investigant la causa general contra el procés independentista a partir del cas de Santi Vidal. Es clonen les instruccions, un fet llargament denunciat pels advocats infructuosament.

Els testimonis arriben pràcticament al final de la instrucció, de la investigació del cas. L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha denunciat al Suprem les "incongruències i irregularitats" de la investigació perquè se'ls ha citat quan la instrucció està a punt d'acabar. "Això demostra que tota la instrucció està basada en prejudicis", ha afirmat.