Els testicles del rei Felip VI pesen més que el moviment independentista. Així ho representa de forma gràfica el monument del Carnestoltes de Ribes de Freser, al Ripollès. El monarca apareix amb els genitals sobre una balança, que es decanta cap a aquesta opció més que cap als llaços grocs i la simbologia independentista.

Una clara crítica que inclou, al mateix temps, la parcialitat de la justícia espanyola i com la corona hi incideix.

Testicles Felip VI Ribes de Freser   Teatre d'Emergència

Imatge: Teatre d'Emergència

El monument del rei Felip Vi és obra del grup teatral Teatre d'Emergència, de Ribes de Freser, que organitza el Carnestoltes del municipi. L'entitat ha explicat que la figura és una crítica al convenciment del Borbó que "Espanya és una de les democràcies més plenes" d'Europa. 

La figura es va inaugurar oficialment diumenge al migdia, rodejat de la comitiva de la Santa Truja, que anima el Carnestoltes. Justament el mateix dia que el rei Felip VI trepitjava Barcelona per a la inauguració del Mobile World Congress

L'acció no ha estat exempta de polèmica i porta cua. L'any passat el monument del Carnestoltes ribetà mostrava una escena lèsbica entre Soraya Saenz de Santamaría i Inés Arrimadas. 

Aquestes són les obres d'altres edicions, igualment provocadores.  

El Carnestoltes de Ribes de Freser, que dura una setmana i un dia, acabarà amb la cremada del monument. Així doncs, les vergonyes de Felip VI acabaran reduides a cendra, el mateix destí que les dues polítiques espanyoles van tenir l'any passat. 

Després de la presentació del monument del rei Felip VI aquest cap de setmana, la propera cita amb el Carnestoltes ribatà serà el Dijous Llarder. El tradicional segrest de la canalla de les escoles i el gran berenar al Palau són dues de les propostes principals de la jornada, que es rematarà amb el gran sopar.