Quan faltaven poques hores per a la inauguració del Mobile World Congress 2019, presidida pel rei Felip VI, els CDR han convocat una mobilització per protestar contra la visita del monarca a Barcelona. 

Un miler de manifestants han col·lapsat aquesta tarda els voltants de Monjuïc. Han tallat el trànsit a la rotonda de la plaça d'Espanya mentre esperen l'arribada del Rei. 

Vídeo: Anton Rosa

L'acció ha estat desconvocada pels organitzadors a les vuit del vespre degut a les múltiples identificacions que han dut a terme els Mossos d'Esquadra. 

La convocatòria era a les cinc de la tarda a la plaça d'Espanya. En poca estona, s'ha omplert de manifestants i de consignes antiborbòniques. "Borbó, franquista i terrorista", corejaven alguns membres dels CDR.

Vídeo: Anton Rosa

Un manifestant també ha cremat una bandera espanyola, una acció que al llarg del vespre s'ha repetit un mínim de tres vegades. 

Vídeo: Anton Rosa

Molts dels concentrats duien imatges del monarca i han picat cassoles. Algunes d'aquestes fotografies, com les banderes, han acabat cremades.  

Crema Forografia Felip VI 4  anton rosa

Crema Fotografia Felip VI   anton rosa (3)

Imatges: Anton Rosa

Més d'un miler de persones han tallat l’avinguda de la Reina Maria Cristina i han avançat en direcció al MNAC, on se celebrarà el sopar inaugural del Mobile. En tot moment han estat controlades per un cordó policial

Vídeo: Anton Rosa

La protesta dels CDR ha arribat fins a la plaça de Carles Buïgas, on els Mossos no els han permès avançar més. Per aquest motiu han girat cua i han tornat a la plaça d’Espanya.

Allà, els manifestants han tornat a tallar el trànsit col·locant tanques de l'ajuntament a la calçada. 

Els Mossos ha format un cordó policial entre els manifestants i l'entrada del MNAC durant tot el vespre. Els concentrats han llançat ous i puntura contra la línia, situada a uns 250 metres de ledifici.

Vídeo: Anton Rosa

Els CDR havien cridat a protestar contra la presència del rei Felip VI en el sopar d'inauguració del Mobile World Congress. Animaven a sortir al carrer per dir-li que "no és benvingut" i que els catalans no són els seus "súbdits".

 En un comunicat, el CDR de Catalunya ha expressat que Felip VI "no és benvingut" per haver demostrat que és un "rei demofòbic, autoritari, masclista i franquista".