La tesi doctoral del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, supera els controls acadèmics per detectar plagis, segons ha informat aquest divendres La Moncloa. Al llarg del dia es farà públic a Internet el treball acadèmic del president, tal com es va comprometre aquest dijous després de la polèmica generada.

La tesi doctoral del president Sánchez estarà disponible a internet perquè qualsevol usuari la consulti durant el dia d'avui, segons ha informat el Palau de la Moncloa.

Moncloa ha fet públics els resultats de la tesi de Sánchez en dos reconeguts programes per detectar plagis acadèmics, Turnitin i Plagscan, després que aquest dijous diversos mitjans de comunicació apuntessin a un presumpte plagi en el treball de Sánchez.

En concret, el diari ABC va publicar en portada que Sánchez va copiar paràgrafs sencers d'altres autors a la seva tesi, mentre que anteriorment el diari digital OK Diario assegurava que un investigador del Ministeri d'Indústria va ser el veritable autor de la pràctica totalitat del treball acadèmic de Sánchez.

La controvèrsia pel treball acadèmic del president va sorgir arran dels dubtes expressats pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una pregunta en la sessió de control al govern espanyol. Després de la qual, Sánchez va procedir aquest dijous a donar la seva autorització perquè la seva tesi sigui de lliure accés a través d'internet al llarg d'aquest divendres.

En un missatge publicat en el seu perfil de Facebook, Sánchez assegura que va fer la tesi, que va complir tots els passos marcats per la llei, que la va defensar davant d'un tribunal, i va publicar totes les aportacions de la investigació en revistes acadèmiques i en un llibre generalista.

Per la seva part, la Universitat Camilo José Cela va confirmar en un comunicat la "normalitat" en el procés d'avaluació de la tesi de Sánchez després de realitzar una revisió.