La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha demanat que la resposta a la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes sigui racional més enllà d'emocional, i ha assegurat que no li agrada el nom de la iniciativa impulsada per la societat civil 'Tsunami Democràtic'.

"D'un tsunami no en surt mai res bo, el nom que han escollit no m'agrada, però no crec que hi hagi voluntat de trencar", ha afirmat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Preguntada sobre si creu que les persones que van votar a l'1-O es puguin sentir sentenciades, ha dit que pot entendre que qui hagi participat es pot sentir afectat emocionalment, però no sentenciat.

Sobre si enviaran des del Govern espanyol efectius policials davant de les mobilitzacions que hi pugui haver, la socialista ha respost que no ho preveuen i que estan "tranquils".

La investidura

De la investidura al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha afirmat que creu que no hi ha cap altre camí que un acord programàtic del PSOE amb Unidas Podemos: "Encara tinc esperança que hi hagi govern".

"Catalunya és un escull gran, però no l'únic. Vull que hi hagi govern i no ha de ser un govern en pràctiques, sinó un govern fort", ha seguit la delegada.