La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha referit avui a la carta que li ha enviat el president Torra denunciant les agressions de membres de les forces de seguretat contra independentistes. Cunillera ha afirmat que té constància que la carta li ha arribat, però que la respondria "quan tornés a ser al despatx" després de les seves vacances.

Fonts de la Delegació han volgut aclarir posteriorment que la delegada s'esperarà a la setmana que ve per respondre la carta per temes "jurídics". Expliquen que no serà fins llavors que Cunillera tornarà a tenir la potestat de signar documents, ja que ara té la signatura delegada per trobar-se en període de vancances. 

La carta en qüestió de Torra es referia a la identificació d'una agent de la Guàrdia Civil en un escamot que retirava llaços grocs, a la denúncia de dos diputats d'ERC perquè un policia els va escopir quan passaven per la Via Laietana, i a l'agressió contra el periodista Jordi Borràs per part d'un policia nacional.

Cunillera ha tret importància a la carta de Torra. També ha mostrat la seva irritació pel fet que el president de la Generalitat hagi escrit a Grande-Marlaska per aquest tema: "que estigui segur que el ministre i jo li direm el mateix", ha afirmat la delegada. Cunillera ha afirmat que "Torra ja sap el que li diré" perquè ja n'han parlat.

No ha volgut, però, avançar què li dirà perquè ha afirmat que li sembla que allò "correcte, educat i elegant" és que Torra sàpiga abans que ningú què li diu, tot i que afegeix que farà pública la carta. No ha mostrat que estigui disposada a prendre mesures urgents contra les agressions.