"El policia que estava en aquell moment a la porta no entenia Benet Salellas". Així ho ha exposat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. "Era un reforç i no entenia català". "A Catalunya tenim un problema de plantilla. En el moment que hem de buscar reforços fora de la nostra demarcació pot passar això". A més, ha ressaltat que "Salellas no va entrar a la comissaria perquè no representava cap detingut".

La delegada ha repetit que "les detencions estan emparades per la llei"i ha insistit que "les explicacions ja les va donar el ministeri". "Aquestes persones no han estat en indefensió. No se'n va vulnerar els drets", i ha intentat justificar que les detencions comentant que "alguns dels detinguts ja van dir que si els citaven no hi anirien. Es van fer legalment". 

"No s'ha vulnerat cap dret de ningú. S'han fet les detencions com corresponia", ha insistit. "Jo no veig per què estar al cas d'aquestes coses. La policia en aquest cas actua com a policia judicial". Cunillera ha exposat que "intento no intoxicar-me d'opinions".

"Si el govern de la Generalitat presenta una denúncia serà interessant veure en quins elements es basa", i ha afegit que "no sé què passarà amb aquesta dissetena persona".

Quan se li ha preguntat per les trobades bilaterals entre el Govern i el govern espanyol, ha repetit que "el repte que tenim és tirar endavant el diàleg", i ha posat de manifest que "la comissió bilateral entre els dos governs ha de tenir una vida fructífera". "Nosaltres creiem que tindrem sortida a aquesta situació si des de Catalunya en surt una proposta", i ha reflexionat: "No seria fantàstic que aquesta proposta fos present a tots els partits que tenen representació?".