La parada del partit d'extrema dreta Vox a Olot ha causat uns moments de tensió amb manifestants antifeixistes. La taula informativa ha estat muntada a les 10 del matí al carrer Mulleres sota l'eslògan "Gerona Nacional", una clara referència a l'imaginari de l'extrema dreta. Minuts més tard han arribat uns quants manifestants contraris a cedir espai a la ultradreta amb una pancarta on posava: "Trepitgem el feixisme". A poc a poc s'han aplegat més manifestants per mostrar el seu rebuig a la presència de Vox i han mostrat estelades. Els Mossos d'esquadra han separat els antifeixistes de la parada informativa per evitar aldarulls, tot i la constant provocació verbal dels simpatitzants d'ultradreta.

Entre els presents a la carpa informativa de Vox hi era el diputat de la formació d'extrema dreta, Alberto Tarradas, que ha piulat: "Davant del seu odi el nostre projecte de llibertat, treball i seguretat". Finalment, els Mossos d'Esquadra han empès la línia de manifestants fins que de mica en mica s'ha anat dissolent.

 Sentenciats per manifestar-se contra Vox

 L’Audiència de Barcelona ha rectificat les elevadíssimes penes de presó que la fiscalia sol·licitava a dos manifestants contra un acte de Vox en un restaurant de Barcelona. Inicialment, la fiscal demanava per a cada un d’ells sis anys de presó pel delicte de desordres públics agreujat, càstig que va rebaixar  per a un d’ells a tres anys en el fet d'aplicar l’atenuat de consum de tòxics. En la sentència, coneguda avui, la secció sisena ha absolt un dels joves (Isaac) i  ha condemnat al segon (René) a una pena mínima d’un any de presó per desordres públics amb l’agreujant de dur un instrument perillós en considerar provat que va llençar una ampolla de vidre, tot i que sense provocar danys i ferits.

Els incidents van passar la tarda del 8 de febrer de 2019 davant d’un restaurant italià al carrer València de Barcelona. En la resolució, es considera provat que es van concentrar un centenar de persones al carrer, de rebuig a l’acte de Vox,  amb el nom Cañas por España,  dins del restaurant. En la protesta alguns dels participants cridaven: “Feixistes de merda, no us volem als nostres barris”, i va haver-hi un grup minoritari, d’unes 15 persones, que va llençar objectes contra les persones que accedien al local i agents dels Mossos que els protegien. En el judici, el diputat Joan Garriga Doménech, portaveu del grup de Vox al Parlament, va assegurar que en anar fins al restaurant va passar "terror" en ser increpats per uns "xavals".

L'argumentari ultra de Vox

Malgrat la gravetat de la situació de l'atac rus a Ucraïna, Vox ha decidit que no signarà cap declaració institucional ni al Parlament català ni al basc sobre aquesta qüestió, ha culpat les forces independentistes d'estendre el terrorisme, i ha dedicat part d'un comunicat sobre la situació d'Ucraïna per criminalitzar les forces independentistes: "Vox no signarà cap declaració institucional al costat d'aquells partits que promouen obertament la violència i els atacs a la unitat nacional. Són precisament aquestes forces separatistes les que amenacen la unitat de les nacions, les que van estendre el terrorisme a Espanya i ara busquen trencar la seva unitat a través del colpisme. La defensa de pau i la sobirania de les nacions passa pel rebuig al separatisme, per això Vox no donarà suport a cap declaració al costat d'ells".

Així ho ha dit el grup d'ultradreta en l'escrit, on més enllà de les crítiques, una vegada més, contra els partits independentistes, ha volgut condemnar "la violació de la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna" per part de les forces militars russes en les últimes hores. Els de Vox han assegurat que rebutgen la invasió militar i han exigit a Vladímir Putin que aturi immediatament les operacions militars i es detingui el conflicte per tornar a la via de la diplomàcia.