Una situació de tensió s'ha vist aquesta tarda en una manifestació de solidaritat amb Gaza que ha transcorregut per Figueres (Alt Empordà) amb crits d'"Al·lah uakbar". Molts dels participants duien banderes de Palestina i se n'ha pogut veure també una del Marroc. 

Durant la marxa, un turisme que circulava pel carrer Era d'en Vila s'ha trobat amb els manifestants, i alguns d'ells s'han encarat al vehicle quan ha intentat fer marxa enrere per buscar un nou pas. 

Després de rebre insults, el conductor ha avançat uns metres, ha baixat finalment del cotxe i s'han viscut uns moments de tensió amb els manifestants. Quan ha tornat a entrar al vehicle, el grup ha intentat aturar-lo. 

Finalment, ha pogut avançar, però un dels assistents a la protesta l'ha perseguit i ha colpejat amb força el cotxe. El conductor, de nou, ha baixat i s'ha trobat que una desena dels presents se li han encarat. 

S'han produït llavors empentes, però la situació no ha anat més enllà perquè finalment han arribat efectius de la policia local. 

 

 

Imatges de la confrontació del conductor del turisme i els manifestants /  I.C.

 

El missatge esperançador de metges jueus i àrabs

La tensió a la protesta de Figueres ha contrastat amb el gest que han tingut els professionals sanitaris, tant jueus com àrabs, de diversos hospitals israelians, que han assegurat que continuaran treballant junts tot i els atacs al Pròxim Orient. Tot un missatge d'esperança enmig de l'intercanvi de foc entre Israel i la Franja de Gaza.

Tal com es pot observar a les imatges, un gran grup de metges de l'Hospital Rambam s'han negat a sumar-se el conflicte que arrasa el Pròxim Orient i han cridat consignes com "jueus i àrabs refusen ser enemics"

 

 

El missatge de metges àrabs i jueus enmig del conflicte al Pròxim Orient / @JanaBeris1 

 

En la mateixa línia, els sanitaris de l'hospital han compartit a les xarxes diversos missatges de "Pau" escrits en àrab i hebreu. 

 

 

D'altra banda, més d'un centenar de persones, jueus i àrabs, s'han reunit al desert del Nèguev - a Israel - amb el missatge "ens neguem a ser enemics".

 

 

 

Imatge principal,  confrontació del conductor del turisme i els manifestants /  I.C.