El nou portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, promet fer una oposició dura contra el govern de Pedro Sánchez en la legislatura que s’estrena formalment aquesta setmana. Tot i admetre que la democràcia espanyola viu un “moment complex”, Tellado ha afirmat que la seva “obligació” és ser un “dic de contenció” per aturar un executiu que, al seu entendre, “pretén atemptar contra la separació de poders, del principi d’igualtat dels espanyols davant la llei i de l’estat de dret en el seu conjunt”. Ho ha explicat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha dit que el fet que el PSOE ataqui a la separació de poders “és patològic i no és sa”.

Exercint ja de portaveu després d'haver estat elegit per Alberto Núñez Feijóo, Tellado s’ha conjurat per combatre “la principal amenaça” per al país que, segons ha dit, “és un govern sectari que neix i es pacta a l’estranger amb un pròfug de la justícia”, en al·lusió a Carles Puigdemont. “La moneda de canvi ha estat legislar a la carta en favor d’un pròfug i de tots els que el van acompanyar en l’intent de cop d’estat del 2017”. De fet, considera que Sánchez “no pot mirar a la cara dels seus propis votants”, en la mesura que “són els primers enganyats”. “Sánchez és producte d’un gran frau electoral, ningú l’ha votat per a això”, ha assegurat Tellado en referència a la llei d’amnistia.

En l’entrevista, el substitut de Gamarra ha afirmat que el PP farà oposició en solitari, la liderarà de forma autònoma i que no anirà de la mà de Vox per fiscalitzar Pedro Sánchez i els seus pactes amb l’independentisme. “Som un partit de centre, tothom sap on som, i no ens hem de diferenciar de res ni de ningú”, ha assegurat Tellado, que ha subratllat que Vox és “un partit conservador més de dretes que el PP”.

El reguitzell de canvis de Feijóo

Mentre Tellado concedia les primeres entrevistes, el PP ha informat de més canvis a l’estructura de la direcció estatal, així com als grups parlamentaris. En aquest sentit, Feijóo ha decidit eliminar el càrrec de coordinador general i situa al fins ara número 3 del partit, Elias Bendodo, com a sotssecretari de Política autonòmica i municipal i Anàlisi electoral. Bendodo assumirà així les funcions de la sotssecretaria que fins ara dirigia Pedro Rollán, i mantindrà les àrees d'Evolució Electoral i Tendències, a més de les d'Anàlisis i Planificació Estratègica. Feijóo agrupa d'aquesta manera les secretàries d'àrea de dos departaments entorn de la figura de Bendodo. 

A més, el dirigent gallec proposa Alicia García com a portaveu al Senat. García ha estat regidora a Àvila, consellera a Castella i Lleó, diputada al Congrés i, des de les passades eleccions, senadora. Feijóo ha triat García per ser la portaveu a la Cambra Alta, on els populars tenen majoria absoluta, que pretenen usar com a ariet en la seva oposició al govern de Pedro Sánchez.