El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, segueix estructurant el seu nou equip en la direcció nacional dels populars, així com els grups parlamentaris del Congrés i el Senat. Així doncs, Feijóo ha decidit eliminar el càrrec de coordinador general i situa al fins ara número 3 del partit, Elias Bendodo, com a sotssecretari de Política autonòmica i municipal i Anàlisi electoral. Bendodo assumirà així les funcions de la sotssecretaria que fins ara dirigia Pedro Rollán, i mantindrà les àrees d'Evolució Electoral i Tendències, a més de les d'Anàlisis i Planificació Estratègica. Feijóo agrupa d'aquesta manera les secretaries d'àrea de dos departaments entorn la figura de Bendodo. 

A més, Feijóo proposa a Alicia García com a portaveu al Senat. García ha estat regidora a Àvila, consellera a Castella i Lleó, diputada en el Congrés i, des de les passades eleccions, senadora. Feijóo ha triat García per a ser la portaveu a la Cambra Alta, on els populars tenen majoria absoluta, que pretenen usar com a ariet en la seva oposició al govern de Pedro Sánchez.

Remodelació del PP

Alberto Núñez Feijóo està configurant el seu nou equip. L'eliminació de la figura del coordinador general és una de les grans decisions que ha pres el líder dels populars, en considerar que aquesta figura no és necessària, ja que, en aquesta legislatura sí que té un escó al Congrés, i per tant, pot liderar l'oposició. Aquest dissabte a la clausura del XVII Congrés autonòmic del PP a la Rioja, Feijóo va ratificar Cuca Gamarra com a secretària general del PP "a temps complet", i deixarà el càrrec de portaveu del Grup Parlamentari Popular al Congrés. "Ha estat una magnífica secretària general a temps parcial i ara serà una excel·lent secretària general a temps complet", va afirmar Feijóo. També va destacar que Gamarra és la "millor persona" per ordenar un PP "que té més poder territorial que mai" i que ha de "fer front al pitjor govern que ha tingut Espanya en els seus 45 anys de democràcia".

En paral·lel, aquest dilluns Feijóo va anunciar que el dijous vinent el Comitè Executiu Nacional proposarà el nomenament de Miguel Tellado com a portaveu parlamentari del Grup Popular en el Congrés i el de Carmen Fúnez com a nova sotssecretaria d'Organització del PP després de la marxa de Tellado a la Cambra Baixa, segons han informat fonts del partit. Amb el PP en l'oposició, el paper del portaveu parlamentari en el Congrés és un lloc clau i Feijóo ha optat per Tellado, una persona de la seva màxima confiança que ja el va acompanyar com a secretari general del PP gallec entre 2016 i 2022.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!