El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha confirmat aquest dissabte que mantindrà la seva mà dreta, Cuca Gamarra, com a secretària general del partit. “Cuca ha estat una magnífica secretària general a temps parcial, i ara serà una excel·lent secretària general a temps complet” ha precisat Feijóo, obrint la porta, per tant, a un possible relleu en el càrrec de portaveu dels populars al Congrés. En un discurs des de La Rioja, Núñez Feijóo ha dit que Gamarra serà “l’encarregada d’ordenar el PP amb més poder territorial de tota la història”. “Crec que és la millor persona per fer-ho”, ha dit. Feijóo ha dit que Gamarra és “una política fiable” que “sap treballar” i “coneix el partit”. 

Feijóo ha detallat que la decisió es basa en la seva experiència. "Hem vist com ha crescut a l'escola de la política, que és el municipalisme, com ha estat una excel·lent alcaldessa de Logronyo durant un temps", ha exalçat. Així mateix, ha ressaltat que ha estat una grandíssima portaveu al Congrés dels Diputats. "Va començar l'anterior legislatura com a diputada novell i en tan sols un any i mig s'ha fet amb la direcció, amb el control i amb el respecte de tots els seus companys", ha celebrat. Igualment, ha destacat la seva tasca a l'últim any i mig en què s'ha encarregat de la Secretaria General del partit. "Ha demostrat que sap treballar, que treballa més que ningú, que té intel·ligència, que té capacitat de treball i que coneix el partit i, per tant, amb la seva rapidesa i amb la seva vocació política, ha demostrat que és una política fiable", ha asseverat Feijóo.

Designada per Pablo Casado

Fa poc més d'un mes ja s'especulava sobre aquest possible relleu de Gamarra com a portaveu. De fet, El País publicava a principis d'octubre que Feijóo pretenia fulminar Gamarra al Congrés i rellevar-la del paper de portaveu parlamentària, en considerar que és una figura ja cremada per a un paper de tanta rellevància mediàtica i d'imatge de partit. A més, un paper que Gamarra té per l'executiu popular anterior, de Pablo Casado, i és, per tant, una herència no cercada per l'actual líder del partit. Per al relleu davant del càrrec de portaveu parlamentari, apuntava el citat diari, Feijóo valora tres figures de confiança: el vicesecretari general institucional del PP, Esteban González Pons, el vicesecretari de cultura i portaveu nacional durant les darreres campanyes electorals, Borja Sémper, o el coordinador general del partit, Elías Bendodo, figura pròxima al president andalús, Juanma Moreno.