El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, comença a precipitar els canvis al seu equip de cara a la quinzena legislatura espanyola que s’inaugura solemnement aquest dimecres, i ha escollit Miguel Tellado com a portaveu al Congrés dels Diputats, en substitució de la secretària general, Cuca Gamarra, segons han confirmat fonts del PP.

Serà la legislatura de l’amnistia i d’un tarannà polític molt marcat i, per afrontar-la, Feijóo ha elegit un home de la seva confiança, gallec, que va ser secretari general del PP en aquella comunitat entre 2016 i 2022, així com director de les dues últimes campanyes electorals en les quals Feijóo va aconseguir majoria absoluta. Segons recorda el PP, Tellado ha estat portaveu del PP a Galícia, diputat autonòmic des de 2012 al 2022, senador per designació autonòmica en l’anterior legislatura i actualment és diputat al Congrés, sorgit de les eleccions generals del 23 de juliol.

A Tellado, fins ara vicesecretari d’Organització en l’executiva que va formar Feijóo en l'arribada a Génova, el rellevarà en aquest càrrec Carmen Fúnez, que també és vicesecretària de Política Social i Repte Demogràfic al PP a la direcció estatal del PP i parlamentària a la cambra baixa des de l’estiu. Segons expliquen les fonts del PP, Fúnez serà l’encarregada de “dinamitzar i millorar l’estructura del partit tant a Espanya com a l’exterior”, així com “de la formació d’actius polítics del PP, de la millora dels sistemes de participació dels afiliats i de la implantació de l’estratègia electoral a tot el territori”.

El PP farà efectius els canvis decidits per Feijóo a la cúpula i als portaveus el proper dijous al Comitè Executiu Nacional que els ha de validar. Tellado substituirà Gamarra, que mantindrà la posició de secretària general, però perdrà el càrrec de portaveu al Congrés dels Diputats. Feijóo ho va fer oficial aquest cap de setmana, en el congrés del PP de La Rioja, on va justificar la seva decisió en base a l’experiència de Gamarra. "Hem vist com ha crescut a l'escola de la política, que és el municipalisme, com ha estat una excel·lent alcaldessa de Logronyo durant un temps", va exalçar. Així mateix, va ressaltar que ha estat una grandíssima portaveu al Congrés dels Diputats. "Va començar l'anterior legislatura com a diputada novell i en tan sols un any i mig s'ha fet amb la direcció, amb el control i amb el respecte de tots els seus companys", va celebrar.

Igualment, va destacar la seva tasca en l'últim any i mig en què s'ha encarregat de la Secretaria General del partit. "Ha demostrat que sap treballar, que treballa més que ningú, que té intel·ligència, que té capacitat de treball i que coneix el partit i, per tant, amb la seva rapidesa i amb la seva vocació política, ha demostrat que és una política fiable", va asseverar Feijóo.